Vi mår som vi tänker!

Visste du att vi mår som vi tänker? Hur då, kanske du undrar? Jo, det är vetenskapligt bevisat att de tankar vi hyser påverkar vårt mående ganska direkt. Tänker du negativa tankar, mår du ganska skit. Tänker du positiva tankar mår du ganska bra. Detta har några forskare kommit fram till genom att studera våra hjärnor. De kom fram till att den är ganska påverkbar och föränderlig. Såvida du inte har en sjukdom, eller en depression, kan du påverka din egen hjärna. Om du har en psykisk sjukdom, eller en depression, behöver du medicin. Så du ska inte känna dåligt samvete om du är deprimerad. Då kan du inte påverka din hjärna, det kan bara medicin eller terapi! Det är viktigt att få vård i sådana fall. Nej, detta gäller de fall då inget av detta förekommer. Läs mer om detta i bloggen www.hurmårmanbra.se

Välja glädje - går det?

Kan man alltså VÄLJA att må bra? Ja, enligt samma forskare kan man alltså det.

– Under hela min läkargärning trodde jag att något fel i skallen skapar mörka tankar. Men den nya vetenskapen bevisar att det går att tänka sig frisk och därmed också till glädje. Man kan mata sin hjärna så att man får ett bättre liv. De som automatiskt har negativa tankar och ältar saker bör mer än någonsin tidigare ifrågasätta sitt agerande, säger Nisse Simonson till tidningen Land.

Han är överläkare och har skrivit böcker som "Hjärnbruk", "Hjärnpiller", "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" och "Glöm inte minnet".

– Jag vill inte säga att det är svårt för en människa att känna glädje. Det finns ett uttryck som ringar in allt: ”Det är inte hur vi har det, utan hur vi tar det”. Och alla har ett eget ansvar för sina tankar och känslor. Visst är vi programmerade med många mörka känslor. Men i dag lever vi i en värld som är tryggad på ett helt annat sätt, och då tycker jag att det är bättre att titta på vad som är bra och lära sig tänka på ett sätt som gör att vi inte mår så dåligt. Inte minst nu när vi vet att repeterade positiva tankar och handlingar verkligen ger positivt utslag, säger Nisse Simonson.

7 Oct 2017