Om du har hört att rött vin kan hjälpa till att sänka kolesterolet, är chansen stor att du har hört talas om resveratrol - den mycket hypade växtföreningen som finns i rött vin.
Men utöver att vara en hälsosam del av rött vin och andra livsmedel som druvor, jordgubbar med mera så har resveratrol hälsohöjande potential i sig.
Faktum är att resveratroltillskott har kopplats till många spännande hälsofördelar, inklusive att skydda hjärnans funktion och sänka blodtrycket. På Fitnessfrank kan du jämföra olika tillskott med detta ämne.
Resveratrol är en växtförening som fungerar som en antioxidant. De främsta matkällorna inkluderar rött vin, vindruvor, vissa bär och jordnötter.
Denna förening tenderar att koncentreras mestadels i skal och frön på vindruvor och bär. Dessa delar av druvan ingår i jäsningen av rött vin, därav dess särskilt höga koncentration av resveratrol.
Mycket av forskningen om resveratrol har dock gjorts på djur och i provrör med användning av stora mängder av föreningen.
Av den begränsade forskningen på människor har de flesta fokuserat på kompletterande former av föreningen, i koncentrationer högre än de du kan få genom mat.
Resveratrol är en kraftfull antioxidant med stor potential. Det har visat sig vara bra för en mängd olika hälsotillstånd, inklusive hjärtsjukdomar och artrit.